Mindenki szeretne hatékonyabban dolgozni, adott idő alatt többet elvégezni. A hatékonyságot lehet egy szintig fokozni, sőt az időgazdálkodási módszerek segítenek rendszerezettebben dolgozni, de egy szint fölé már nem tudunk menni vagy attól már szinte gépiesnek fogjuk érezni az életünket.

Van azonban egy olyan módszer, ami korlátlan időt biztosíthat számunkra.

Sokan küzdenek azzal, hogy túl sok feladatuk, projektjük van egyszerre, ezért szinte megbénulnak és nem jutnak egyről a kettőre. Ha Te is átélted már ezt, akkor bizonyára örülni fogsz annak a tippnek, amivel ilyenkor tovább tudsz lépni és elkezdheted hatékonyan megoldani a feladatokat.

Vállalkozásodon dolgozz, ne a vállalkozásodban!
Hogyan szállhatsz ki a mókuskerékből?

A JustDoo egy projekt és feladatkezelő webes alkalmazás, vezetői feladatok és csapatmunka támogatására. Szervezd, ütemezd a projektjeidet, feladataidat, egy eszközben! Add ki és ellenőrizd a feladatokat könnyebben, bárhonnan, bármikor.

Először is az elnézésedet kérem - és köszönöm a türelmed -, amiért már több mint egy éve nem jelentkeztem hasznos időgazdálkodási tippekkel!

Most rögtön meg is osztok veled egy tanulságos történetet, ami velünk esett meg.

Az utóbbi hónapokban elsősorban azokra az ügyfelekre koncentráltam, akiknél tréningeket tartottam, és akikkel közösen fejlesztettük a vállalkozásukat, tettük hatékonyabbá, eredményesebbé.

Nagyon sok tapasztalat és információ gyűlt össze, melyeket felhasználtunk a vállalkozás szervező rendszerünk fejlesztésekor.


Ezzel a gyakorlattal két legyet üthetsz egy csapásra. Egyrészt feltárod azokat a vágyaidat, alapelveidet, melyek helyes irányba állíthatják a vállalkozásodat, másrészt pedig, kapsz egy rövidtávú cselekvési tervet, melynek segítségével lezárhatod a jelenleg égető feladataidat, így utat nyitva a valós fejlődés irányába.

Fontos!

  • Ez a gyakorlat csak rólad szól.
  • Bármit leírhatsz, ezt senkinek nem kell odaadnod.
  • Ne gondolkozz azon, hogy családod, barátaid mit szólnak, ezekhez a dolgokhoz (vágyakhoz, tervekhez).


Emlékezz vissza, amikor kezdted a vállalkozásodat! Milyen érzésekkel, vágtál bele?

Biztosan sok félelem volt benned, de ugyanekkora vagy még nagyobb lelkesedés. Volt valami ötleted, amit meg akartál valósítani. Vágytál egy másik életre, mindennél jobban vágytál a sikerre.

Óriási energiákat mozgattál meg. Utólag már nem is érted, hogyan tudtad megtenni mindezt. Ha így visszagondolsz, kicsit most is érzed még a bizsergést.

Először is nézzük a múlt keddi játék győzteseit és a megoldást.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Fontos és érdekes dolgokat írtatok.

Nem elírás volt a többes szám, mert 2 győztest is megnevezek. Az első, aki nagyon közel járt a megoldáshoz Imróka volt, de valami még hiányzott a tökéletes megfejtéshez.
Mária viszont tökéletes megoldást adott. Annyira jót, hogy ide be is másolom a véleményét:

"Én a célkitűzést tartom a legfontosabbnak.

Állj meg! Szakítsd meg egy kicsit a rohanást, a küzdelmet, a tűzoltást!

Elsőre elég furcsán hangzik ugye?
Mi ebben a gyakorlati, és mi ebben, ami előrevisz a hatékonyságodban?

Legtöbb ember, és sajnos vállalkozó is napról napra él. Nem azt akarom mondani, hogy nincs tartaléka, és minden nap küzdeni kell a megélhetésért (bár ilyen is van - nem egy vállalkozót láttam már, aki hónapról-hónapra azért küzd, hogy ki tudja fizetni az alkalmazottait, az adókat, stb. és fejlődésre esélye sincs), de nincs igazán tisztában azzal, hogy merre is halad.

Ugyan már, elég problémám, dolgom van, még ezzel is foglalkozzak? Hiba lenne így gondolkodni. Pont ez, ami miatt szükséges, hogy a következő hetekben idefigyeljen erre a blogra!

Az utóbbi időben nagyon sok energiát fordítottam arra, hogy megismerjem a mai modern és "divatos" módszereket. Részt vettem több, 100 ezer forint feletti szemináriumon. Nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy a tanfolyamainkat elvégzett felhasználóktól információt szerezzek, az eredményeikkel, kudarcaikkal kapcsolatban.

Bizonyára sokan olvastuk Timothy Ferriss könyvét a 4 órás munkahetet. Nem akarom a könyvet elemezgetni, hiszen ezt sokan megtették már. Mindenesetre érdemes elolvasni, mert egy kis szemléletváltozást mindenképpen okoz, és ez nagyon fontos.

A lényeg, szerintem nem az, hogy mennyire reális ez a dolog. Mindannyian szeretnénk jóval kevesebb munkával több pénzt keresni, és így egy csomó szabadidőhöz jutni.

A nagy kérdés, amiről a könyv keveset ír:

Hogyan tudjuk cégünket távolról felügyelni?