Mi az az egy dolog, amitől leginkább függ az életed?

Először is nézzük a múlt keddi játék győzteseit és a megoldást.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Fontos és érdekes dolgokat írtatok.

Nem elírás volt a többes szám, mert 2 győztest is megnevezek. Az első, aki nagyon közel járt a megoldáshoz Imróka volt, de valami még hiányzott a tökéletes megfejtéshez.
Mária viszont tökéletes megoldást adott. Annyira jót, hogy ide be is másolom a véleményét:

"Én a célkitűzést tartom a legfontosabbnak.
Merni kell nagyot álmodni és az álmainkból célokat kitűzni, majd a nagy célokat felosztani kisebb célokra.
Minden elvégzett feladatunknak a kitűzött céljaink irányába kell mutatnia.
Ha mélyen hiszünk a céljainkban, folyamatosan a céljainkon van a figyelmünk, akkor minden feladatunk közelebb visz a célunkhoz.
Ezt hívják álommegvalósításnak."

Gratulálok a nyerteseknek! Ők lesznek azok, akik először olvashatják új könyvemet, melynek címe: "Időgazdálkodás nem csak vezetőknek".

Ha kíváncsi vagy az új könyv részleteire, miről szól, mikor jelenik meg, mennyibe kerül, akkor jelentkezz a könyv értesítőjére!

Térjünk vissza a bejegyzés kérdéséhez: Mi az az egy dolog, amitől leginkább függ az életed?

- A siker, a boldogság, az életed, kizárólag egy dologtól, egy személytől függ. Ki ez a személy?

Te vagy.

Nincs semmi más dolog, személy, ami csak megközelítőleg is annyira befolyásolná az életedet, mint Te magad.

Valószínűleg ezt Te is megérted, sőt tudod, mégis nap mint nap olyan külső körülményeket keresel, amik valamilyen módon befolyásolják az életedet. Keresel olyan eszközöket, személyeket, tárgyakat, amitől azt várod, hogy jobbá tegyék az életedet.
Hivatkozol külső körülményekre, hogy miért is történtek így a dolgok, miért nem tudtál időben megcsinálni valamit.

Pedig ez mind nem igaz. Csak és kizárólag rajtad múlik, hogy sikeresen tudod kialakítani, kezelni az életedet, a feladataidat. Ezt a gondolatot, jó, ha minden nap tudatosítod magadban.
Ha ezt elfogadod, akkor az első lépést már meg is tetted, abban az irányban, hogy tudatosabban irányítsd az életed, kevésbé legyél kiszolgáltatva a külső körülményeknek.


Vedd a kezedbe életed irányítását és alakítsd ki, építsd fel újra kedved és igényeid szerint.
A második lépés, hogy tisztába kell azzal jönnöd, hogy mik a legfontosabb, alapvető céljaid. Ezek a célok, nem csak üzleti célok (sőt!), hanem az életed minden területére kiható alapelvek, a küldetésed.

Tudom, hogy ez most nagyon komolynak tűnik, de ezen alapelveid, alapvető céljaid, alapvető értékeid tisztázása nélkül nem tudsz továbblépni. Az erőfeszítéseid nagy része nem előre fog vinni, hanem néha előre, néha hátra, néha kitérsz valamilyen irányba.
Időt kell szánnod arra, hogy tisztába kerülj ezekkel a dolgokkal.

Ezt neked, magadnak kell megtenni.
Azonban vannak olyan technikák, amik segítenek abban, hogy ezt az önvizsgálatot meg tudd csinálni. A következő keddi bejegyzésben egy ilyen módszert fogok ismertetni. Leírom lépésről lépésre, hogy mit kell tenned.

Ha követed a módszer lépéseit, akkor egyszer és mindenkorra megváltoztathatod a hozzáállásod és ezzel az életed. Előre figyelmeztetlek, hogy nem lesz könnyű és szükséged lesz egy teljes napra, amikor csak ezzel foglalkozol és megszakítasz mindenféle külső kommunikációt.

Meg tudod csinálni?

Hát persze, hogy meg. Segíteni fogok, hogy könnyebb legyen, de tudod, alapvetően rajtad múlik.

Mégegyszer gratulálok a nyerteseknek!