szokás


Az időgazdálkodásunkkal, csak elég későn kezdünk el foglalkozni. Amikor már érezzük, hogy nincs elég időnk semmire, nem tudjuk a feladatainkat, kötelességeinket időben megoldani, vagy akkorra terhet okoz ez, ami már kihat a magánéletünkre is.

Ekkor keresgélni kezdünk egy megoldást, erre a problémára. Elolvasunk könyveket a témában, elmegyünk egy időgazdálkodás tréningre, vagy egyszerűen csak felírjuk a feladatainkat egy listába, megpróbálunk szervezettebben működni.

Ma is a fókuszálásról és a szokásokról szeretnék írni.
Ezek annyira alapvetőek a hatékonyságunk szempontjából, hogy nem lehet eléggé hansúlyozni. Merem állítani, hogy ha valaki csak ezt a két dolgot jól megérti és alkalmazza a mindennapokban, jelentős eredményeket fog elérni.

Időgazdálkodási szokások és a fókuszálás

Mai írásom szorosan kapcsolódik ahhoz az ajándékhoz, amit a múlt héten küldtem.
A fókuszálásról lesz szó.

Egyáltalán mi az a fókuszálás?
Miért van erre szükség?
És főleg mire is kell fókuszálni?

A fókuszálás, a figyelem ráirányítása egy dologra, gondolatra, célra stb. Koncentrálás valamire.
A fókuszálást és koncentrálást egy erőltetett és viszonylag rövid idejű dologgal kapcsolatban szoktuk említeni. Az időgazdálkodásban a fókuszálás egy kicsit más, de alapvetően erről van szó.

A legutóbbi 2 "leckében" két nagyon nehéz, de önmagukban is fontos dologról volt szó. Amennyiben elvégezted a gyakorlatokat és folyamatosan végzed őket, azaz beépíted mindennapjaidba, szokássá teszed, akkor jó úton haladsz, hogy valóban hatékonyabban dolgozz, kiegyensúlyozottabban élj.

Ma is egy olyan dologról fogok írni, ami alapjaiban határozhatja meg az időgazdálkodásodat és óriási hatással van életed minden területére.

Tartalom átvétel