motiváció


Emlékezz vissza, amikor kezdted a vállalkozásodat! Milyen érzésekkel, vágtál bele?

Biztosan sok félelem volt benned, de ugyanekkora vagy még nagyobb lelkesedés. Volt valami ötleted, amit meg akartál valósítani. Vágytál egy másik életre, mindennél jobban vágytál a sikerre.

Óriási energiákat mozgattál meg. Utólag már nem is érted, hogyan tudtad megtenni mindezt. Ha így visszagondolsz, kicsit most is érzed még a bizsergést.

Először is nézzük a múlt keddi játék győzteseit és a megoldást.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Fontos és érdekes dolgokat írtatok.

Nem elírás volt a többes szám, mert 2 győztest is megnevezek. Az első, aki nagyon közel járt a megoldáshoz Imróka volt, de valami még hiányzott a tökéletes megfejtéshez.
Mária viszont tökéletes megoldást adott. Annyira jót, hogy ide be is másolom a véleményét:

"Én a célkitűzést tartom a legfontosabbnak.

Bizonyára sokan olvastuk Timothy Ferriss könyvét a 4 órás munkahetet. Nem akarom a könyvet elemezgetni, hiszen ezt sokan megtették már. Mindenesetre érdemes elolvasni, mert egy kis szemléletváltozást mindenképpen okoz, és ez nagyon fontos.

A lényeg, szerintem nem az, hogy mennyire reális ez a dolog. Mindannyian szeretnénk jóval kevesebb munkával több pénzt keresni, és így egy csomó szabadidőhöz jutni.

A nagy kérdés, amiről a könyv keveset ír:

Hogyan tudjuk cégünket távolról felügyelni?


Az időgazdálkodásunkkal, csak elég későn kezdünk el foglalkozni. Amikor már érezzük, hogy nincs elég időnk semmire, nem tudjuk a feladatainkat, kötelességeinket időben megoldani, vagy akkorra terhet okoz ez, ami már kihat a magánéletünkre is.

Ekkor keresgélni kezdünk egy megoldást, erre a problémára. Elolvasunk könyveket a témában, elmegyünk egy időgazdálkodás tréningre, vagy egyszerűen csak felírjuk a feladatainkat egy listába, megpróbálunk szervezettebben működni.


Melyik a jobb vezető, aki nagyon hatékonyan dolgozik, és sokat termel vagy az aki jól szervezi a munkát és ezért a beosztottai hatékonyan dolgoznak és sokat termelnek?

Persze ez egy költői kérdés egy időgazdálkodás blogon, ráadásul egy vezetőnek nem az a feladata, hogy sokat termeljen. A vezetőnek az a feladata, hogy jól szervezze meg a cégét, hatékony munkafolyamatokat találjon ki és vezessen be. Optimalizálja a működést, és mindig biztosítsa a megfelelő erőforrást a munkavégzéshez.

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a munkával eltöltött időd fele, teljesen felesleges?

Ugye nem hangzik túl jól?

Pedig sajnos az átlag ez. Lehet, hogy nem is tudsz róla, hogy ez így van. Lehet, hogy bedugod a fejed a homokba és nem akarsz erről tudomást venni. Lehet, hogy már Te is rájöttél erre és elkezdtél ezen változtatni, ennek nagyon örülnék.

Üdvözlöm az új olvasóimat, akik a nyári szünet alatt csatlakoztak és a régebbi olvasóimat is!
A szabadság alatt jó néhány érdekes, izgalmas és hasznos téma gyűlt össze, melyet most már a szokott keddenkénti rendszerességgel szeretnék megosztani az olvasóimmal.

De hát ma nem is kedd van!

A mai egy extra rendkívüli kiadás, melynek két apropója is van:

  1. Ma kezdődik az olimpia
  2. Elindult a jelentkezés a következő 21 napos online tanfolyamra

Ezen a kedden rendhagyó módon, nem egy konkrét az időgazdálkodással kapcsolatos módszertani elemet járok körbe, és ahhoz kapcsolódóan adok gyakorlati tanácsokat. Ma megpróbálok egy kicsit kevesebbet "elmélkedni" és egy szórakoztató agyviharra (brainstorming) szeretnélek felkérni. Ugyanakkor ezzel egy nagyon fontos, alap dologra is szeretnék rávilágítani.

Remélem, hogy hasznos, és egyben érdekes lesz ez a kis elmejáték!

Miért is van szükségünk az időgazdálkodási technikákra, trükkökre, módszerekre?

Tartalom átvétel