időrabló


Az időgazdálkodásunkkal, csak elég későn kezdünk el foglalkozni. Amikor már érezzük, hogy nincs elég időnk semmire, nem tudjuk a feladatainkat, kötelességeinket időben megoldani, vagy akkorra terhet okoz ez, ami már kihat a magánéletünkre is.

Ekkor keresgélni kezdünk egy megoldást, erre a problémára. Elolvasunk könyveket a témában, elmegyünk egy időgazdálkodás tréningre, vagy egyszerűen csak felírjuk a feladatainkat egy listába, megpróbálunk szervezettebben működni.


Az hatékony időgazdálkodás alapja, hogy fókuszálni tudj arra a feladatra, amit el kell végezned. Ez sajnos nem olyan egyszerű, mint amilyen egyszerűen hangzik.
Folyamatosan érnek külső hatások, amik eltérítik a figyelmedet és könnyen azt veheted észre, hogy elment a nap és a betervezett feladataidnak csak egy része készült el.

Készítettünk számodra egy kis programot, ami segít abban, hogy minden nap elvégezd a legfontosabb feladataidat.

Ha egy dolgot kellene megnevezned, hogy miért nem tudtad befejezni a mai munkádat, akkor mit neveznél meg fő oknak?

Tudom, hogy nehéz egy ilyen okot megnevezned, mivel nagyon sok indokot tudsz felhozni, erre. De azt hiszem előkelő helyen áll az a probléma, hogy valamilyen kommunikáció, ami hátráltatott a tervezett munkáid elvégzésében.

Ezek több csoportba is sorolhatók:

* Személyes (munkatárs, partner)
* Telefon
* SMS, e-mail, MSN, Skype

A mai rohanó világunkban rendkívül sok olyan külső hatás, információ ér minket, amik befolyásolják a munkánkat. Annyira ebben élünk, hogy szinte már észre sem vesszük amikor bizonyos események elveszik az időnket.

Nem is gondolnád, de ezek az időrabló dolgok a tényleges idejüknél sokkal jobban hátráltatnak Téged.

Csak gondolj bele: éppen egy tervezés közepén vagy...

Tartalom átvétel