fókusz

Először is nézzük a múlt keddi játék győzteseit és a megoldást.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat! Fontos és érdekes dolgokat írtatok.

Nem elírás volt a többes szám, mert 2 győztest is megnevezek. Az első, aki nagyon közel járt a megoldáshoz Imróka volt, de valami még hiányzott a tökéletes megfejtéshez.
Mária viszont tökéletes megoldást adott. Annyira jót, hogy ide be is másolom a véleményét:

"Én a célkitűzést tartom a legfontosabbnak.

Állj meg! Szakítsd meg egy kicsit a rohanást, a küzdelmet, a tűzoltást!

Elsőre elég furcsán hangzik ugye?
Mi ebben a gyakorlati, és mi ebben, ami előrevisz a hatékonyságodban?

Legtöbb ember, és sajnos vállalkozó is napról napra él. Nem azt akarom mondani, hogy nincs tartaléka, és minden nap küzdeni kell a megélhetésért (bár ilyen is van - nem egy vállalkozót láttam már, aki hónapról-hónapra azért küzd, hogy ki tudja fizetni az alkalmazottait, az adókat, stb. és fejlődésre esélye sincs), de nincs igazán tisztában azzal, hogy merre is halad.


Az időgazdálkodásunkkal, csak elég későn kezdünk el foglalkozni. Amikor már érezzük, hogy nincs elég időnk semmire, nem tudjuk a feladatainkat, kötelességeinket időben megoldani, vagy akkorra terhet okoz ez, ami már kihat a magánéletünkre is.

Ekkor keresgélni kezdünk egy megoldást, erre a problémára. Elolvasunk könyveket a témában, elmegyünk egy időgazdálkodás tréningre, vagy egyszerűen csak felírjuk a feladatainkat egy listába, megpróbálunk szervezettebben működni.

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a munkával eltöltött időd fele, teljesen felesleges?

Ugye nem hangzik túl jól?

Pedig sajnos az átlag ez. Lehet, hogy nem is tudsz róla, hogy ez így van. Lehet, hogy bedugod a fejed a homokba és nem akarsz erről tudomást venni. Lehet, hogy már Te is rájöttél erre és elkezdtél ezen változtatni, ennek nagyon örülnék.

Ma is a fókuszálásról és a szokásokról szeretnék írni.
Ezek annyira alapvetőek a hatékonyságunk szempontjából, hogy nem lehet eléggé hansúlyozni. Merem állítani, hogy ha valaki csak ezt a két dolgot jól megérti és alkalmazza a mindennapokban, jelentős eredményeket fog elérni.

Időgazdálkodási szokások és a fókuszálás

Mai írásom szorosan kapcsolódik ahhoz az ajándékhoz, amit a múlt héten küldtem.
A fókuszálásról lesz szó.

Egyáltalán mi az a fókuszálás?
Miért van erre szükség?
És főleg mire is kell fókuszálni?

A fókuszálás, a figyelem ráirányítása egy dologra, gondolatra, célra stb. Koncentrálás valamire.
A fókuszálást és koncentrálást egy erőltetett és viszonylag rövid idejű dologgal kapcsolatban szoktuk említeni. Az időgazdálkodásban a fókuszálás egy kicsit más, de alapvetően erről van szó.

Az időzítő program működése?

Mielőtt elolvasod, töltsd le a programot, hogy élőben lásd a működését. A program letöltése néhány másodperc, és semmilyen telepítést nem igényel. Mindössze egy állományból áll, amit bármikor eltávolíthatsz a gépedről, ha a programot nem akarod többet használni.


Letöltéshez kattints ide: Időzítő program letöltése


Az hatékony időgazdálkodás alapja, hogy fókuszálni tudj arra a feladatra, amit el kell végezned. Ez sajnos nem olyan egyszerű, mint amilyen egyszerűen hangzik.
Folyamatosan érnek külső hatások, amik eltérítik a figyelmedet és könnyen azt veheted észre, hogy elment a nap és a betervezett feladataidnak csak egy része készült el.

Készítettünk számodra egy kis programot, ami segít abban, hogy minden nap elvégezd a legfontosabb feladataidat.

Tartalom átvétel